Wat heb dit nu weer?

De foto’s die op dit WordPress-blog verschijnen zijn in beginsel allemaal al gepubliceerd op mijn flickr photostream of op Ipernity. Flickr en Ipernity zijn uitstekend geschikt om foto’s te publiceren vanwege de hoge reproductie-kwaliteit maar het is minder geschikt om te bloggen. Dit blog is dus bedoeld om vrijblijvend te communiceren met iedereen die hier toevallig wat loopt te lanterfanten. Belangstelling voor fotografie is natuurlijk mooi meegenomen maar als je even verbaasd blijft staan en denkt: “wat een troep”, dan is dat ook OK. Tussen denken en zeggen is een verschil. Ik neem niet alles… niks eigenlijk.

Voor zolang de Volkskrantblog blijft bestaan plaats ik daar te hooi en te gras ook nog bijdragen. Er zijn daar nog steeds voldoende vriendelijke bloggers over. (De Volkskrantblog is inmiddels gelukkig opgeheven)

Op het VK-weblog werden we zo nu en dan geconfronteerd met een ietwat onnozele moderatie. Hier modereer ik in beginsel zelf voor zover het beheer dat toestaat. Ik heb een beetje een kort lontje, vooral als het sommige VK-bloggers betreft. Voor het overige ben ik gewoon heel aardig.

Opbouwende kritiek is wel OK, maar toch liever helemaal geen kritiek. In het tonen van uw bewondering voor mijn foto’s kunt u niet ver genoeg gaan.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is herplaats ik zo nu en dan uit het archiefblog, het zusterblog françois’, oude geslaagde blogs van het VK-weblog inclusief alle commentaren. Pure nostalgie zeg maar.

Het is niet uitgesloten dat ik hier ook geheel nieuw blogs ga plaatsen over vrolijke & frisse onderwerpen.

En tot slot: ik ben allergisch voor politiek, religie, tuinbroeken en gezeur

Advertenties

5 reacties on “Wat heb dit nu weer?”

 1. betulanordica schreef:

  Hé Francois

  Ik zit ook al weer even bij wordpress, ook als canyouspotthedifference.wordpress.com. Betulanordica is nu m’n fotoblog, canyou…..is meer algemeen, geschiedenis, onderwijs etc.

  Ik moet nog wel wennen, widgets, headers, OBA etc. Ik zit wel bij OBA, maar nog niet inde “hall of fame” zo ver heb jij het wel al geschopt. M’n fotoblog is geïnspireerd op m’n Mamiya C-330 dus ik ga voor vierkante plaatjes (hoe dat met m’n Horseman moet weet ik ff nog niet). Kan ik ook meedoen met die vierkante platenclub waar jij voorzitter(??:-) van bent?

  b2nor

  • francois15 schreef:

   Ha betu, welkom hier. Grappig dat je bij een informatiepagina reageert en niet bij de blogs. Ik was al bijna vergeten dat dat ook nog kon ;-)
   De vierkante platenclub was van Jacopone en ik weet niet of hij dat op zijn blog ook aangehouden heeft.
   Ik heb je trouwens vorige week al in mijn “Bloglink”-lijstje gezet dus ik houd je in de gaten ;-)

 2. betulanordica schreef:

  Ja, ik moet nog wennen, bij het VK-blog was alles zo op de automatische piloot. Ik zal je blog opzoeken. Jouw link naar mijn blog is nog de oude, je krijgt dan een melding dat ie niet meer bestaat. Photobloggen is wel leuk, ik zal er regelmatig wat op zetten.

 3. Jos van Blokland schreef:

  Dag François, mooie foto’s met hoog Arnhem gehalte! Ik ben vast hevig “out of line” met misschien een wat banale vraag. Ik kwam op deze site vanwege de Dinky catalogus uit 1952. Is die te koop voor een echt goed bod? groet, Jos

  • francois15 schreef:

   Dank je Jos. Ja het Arnhem gehalte wordt ook steeds hoger want daar heb ik alle tijd om rustig rond te lopen en foto’s te maken. Voor andere steden moet ik eerst de auto pakken en voor Arnhem alleen de fiets.

   De catalogus uit 1952 schijnt een zeldzaam exemplaar te zijn want op 15/07/2010 heb ik uit Rotterdam er per mail een bod van € 300,- op gehad:

   – Ik ben een serieuze verzamelaar van Dinky Toys catalogi en dan vooral Nederlandse. Ik heb bijna alle catalogi van Nederland, alleen de 1952 catalogus Nederland heb ik tot nu toe nog niet kunnen vinden. Ik doe er alles aan om deze te vinden. Bent u eventueel bereid om deze catalogus te verkopen? Ik bied u hierbij een bod aan van 300 EURO. Zou u mij aub een bericht terug willen mailen of ik kans maak of u deze catalogus voor een bepaald bedrag wil verkopen of niet. –

   Mijn antwoord was toen (en nu nog):

   – de Dinky Toys catalogi waarover ik heb “geblogd” maken evenals de Märklin catalogi deel uit van mijn jeugdherinneringen en die zijn voorlopig nog niet te koop. –

   (Het een en ander in overleg met mijn kinderen trouwens)

   Dus, helaas… maar ik wens je natuurlijk toch succes met je speurtocht naar die van 1952,

   François


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s