Het einde van een geschiedenis

dinsdag 12 juli 2011 16:12 door François

Noodstation Arnhem. Inmiddels afgebroken, er is niets meer van over.

NiD90 18-105

10 reacties

Avatar van fred van der wal Fred van der Wal 12-07-2011 16:57

even aanbevelen
het betonvlechtwerk van de toekomstige gewapende beton rand zichtbaar
wordt deze constructie in verschillende delen gegoten?

 freddy freeloader 12-07-2011 18:12

Uitstekende foto.

Avatar van Glaswerk Glaswerk 12-07-2011 18:18

@François: Strakke plaat, heer François!

 Stalker: Manolo 12-07-2011 19:17

Manolo = stalker Kruzdlo (te zien aan de taal- en spelfouten)

Zo strak als een 65plusser feuteumakker.

Avatar van Glaswerk Glaswerk 12-07-2011 19:55

@François: Wat heb jij tegenwoordig veel vrienden met een Spaans klinkende naam.

Avatar van François Labarbe François 12-07-2011 20:43

Dank heren Freddy & Koko, het is slechts een tussendoortje (niet Doortje) ter ere van de afbraak van het, jaren geleden, als tijdelijk bedoeld Arnhemse station. Als import Ernhemmer volg ik dat allemaal op de voet, temeer daar er vaak feuteus van mij op de site Arnhem-direct.nl verschijnen (ik bedoel maar). Ik doe mijn steentje bijdragen aan de Arnhemse scene.
Een paar van mijn heel slechte en talentloze feuteu’s hebben daar een paar honderd kijkerts gescoord (http://arnhem.dichtbij.nl/berichten/20110718_goedemorgen_arnhem_664)

Ja, die Spaans klinkende namen. Dat is een geval apart Koko. Het zijn eigenlijk kennissen van mijn lieve vriendin Greet Hangbuikje. Zij komen hier ook graag kijken. In tegenstelling tot dat wat je uit de tekst van mijn goede vriend Manolo zou opmaken is hij geen feuteumakker. Mijn makkers komen meer uit die lagen van de bevolking waar ze zinnen van zes woorden zonder fouten kunnen maken

Avatar van François Labarbe François 12-07-2011 20:51

Oeps, vergeet ik Fred. Ik geloof dat het losse platen zijn maar je kan er nu niet meer bij komen. Alles wat je daar achter op de foto ziet was vandaag stomweg verdwenen. Volgende keer zal ik een diepgaande inspectie uitvoeren

Avatar van fred van der wal Fred van der Wal 13-07-2011 08:23

Onder aan de voet van de talud van teruwijkende platen bevindt zich bewapening, naar ik denk bedoeld voor en opstaande rand. Ik vroeg me af wat daar de functie van zou kunnen zijn. De foto compositorisch fraai diagonaal. De ruimte in het midden wil ik eventueel gebruiken als atelier mits ik geld toe krijg en een bonus in zware rode wijnen, plus een bed voor het model dat haar kleertjes aan mag houden. Nakende wijven hebben mij als gevoelige kunsartiest niks te zeggen.
Zeker weten dat Manolo de hele dag slappe koffie van afgetrokken Melitta filters drinkt. Bah! Of het moet die blubber van Senseo wezen.

Advertenties

13 reacties on “Het einde van een geschiedenis”

 1. Appelvrouw schreef:

  En nu kunnen we niet meer uitstappen in Noord?

  • francois15 schreef:

   Oja zeker wel Appelvrouw. Het noodstation is in de vuilcontainer verdwenen maar daarvoor in de plaats is een gloedjenieuw station gekomen van internationale allure, uniek voor Nederland en omgeving zeg maar. Het telt meerdere perrons en sporen (ha!) en als het regent is het voor de wachtenden niet onmogelijk een plaats te kiezen waar je niet noodzakelijk nat wordt.
   Het hoofdgebouw is er nog niet maar het laat zich aanzien dat ze er deze eeuw nog aan beginnen

   Het station in aanbouw: http://www.flickr.com/photos/48060246@N06/6084448443/in/set-72157624497486289 , gigantisch hè? Dit is inmiddels klaar en je kan hier zo uitstappen.

 2. fulpsvalstar schreef:

  Is dit alles een beetje vreemd of ben ik een ongeduldige zeurpiet?

 3. Appelvrouw schreef:

  Zeker gigantisch! Station Groningen is er niets bij.

  • francois15 schreef:

   Kom eens naar Arnhem Appelvrouw om hier op het station uit te stappen. Dan waardeer je het station in Groningen waarschijnlijk des te meer.
   Hebben ze trouwens in Leeuwarden ook een station of zijn daar geen treinen?

 4. Grutte Pier schreef:

  Ljouwert heeft een mooi en nog redelijk authentiek station. Tussen Groningen en Leeuwarden rijdt Arriva, da’s wat minder…

  • francois15 schreef:

   Ah, kijk aan. Als ik hier in Velp bij de spoorbomen sta te baliekluiven en de treinen naar het noorden voorbij zie racen dan zie ik ze na een paar honderd meter al niet meer. Waar blijven ze vraag je je dan af.

 5. Wllm Kalb schreef:

  Je kon via de noorduitgang (station is eigenlijk een te groot woord) zo naar Sonsbeek lopen. Benieuwd of dat in het nieuwe station ook weer kan. Ben er al tijden niet meer geweest.

  • francois15 schreef:

   De Sonsbeek uitgang is er nog steeds Wllm. De voetbrug (vorige bijdrage Blind-Alley) is in zijn geheel vervangen en het betonnen koepeltje aan de Sonsbeek ingang is verplaatst naar Presikhaaf.
   Er zijn een aantal perrons en sporen bijgekomen en het geheel is breed ondertunneld met roltrappen naar de perrons. Er zijn daar ook diverse winkeltjes te vinden zoals o.a. een AH en de Hema maar het hoofdgebouw moet nog gebouwd worden.
   Van de oude en de nieuwe situatie heb ik diverse series foto’s gemaakt en op Flickr geplaatst, bewaard voor het nageslacht zeg maar ;)

 6. Johan HvD schreef:

  Oh, nu was ik al bang, Mijnheer François, dat wanneer ik vanuit Nimwegen naar Ernhem wilde reizen, als een hering in een ton zat en in volle vaart door stoomde naar Zwolle… Maar ach, in De Venter valt ook veel te doen: koek happen, de IJssel beschouwen en venten met Bücher, bijvoorbeeld….
  Gelukkig heeft Ernhem nu een modern station. Ik zag er laatst een schets van, die zal ik eens plaatsen ter uwer oriëntatie en wellicht hebt u die zelf ook al. :-)

 7. francois15 schreef:

  Zutphen, Deventer en Zwolle, allemaal okee-steden langs de IJssel dus laat Arnhem maar voor wat het is Mijnheer Johan. Mocht u het toch willen zien… ik maak er veel feuteu’s die op mijn Flickr-site zijn te bezichtigen zodat niets voor u verborgen hoeft te blijven. Hier bijvoorbeeld het moderne station: http://www.flickr.com/photos/48060246@N06/7554415704/in/photostream

  • Johan HvD schreef:

   Ah, ik ga eens een kijkje nemen, zowel op uw Flickr-zijde als in het echt. Een aantal jaren terug ben ik er nog geweest, zij het toegekeken vanuit de trein. Ik had geen zin om uit te stappen… :-(
   Wel heb ik de trolleybussen zien rondrijden terwijl het station zelf nog in de oude staat was. Maar misschien waren ze toen ook al bezig met de werkzaamheden en ik daarom ook al geen zin had om uit de trein te stappen…
   Ondertussen heb ik een bijdrage gelanceerd omtrent het nieuwe Wereldstation Arnhem… :-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s